Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
Békés Megyei Furulyaverseny  -  2015
  Békés megyei zeneiskolás növendékeknek rendeztek versenyt a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A hét korcsoportban megrendezésre kerülő versenyre 46 furulyás növendék jelentkezett.
 A jó hangulatú, a neves szakemberekből álló zsűri által is kimagasló szakmai színvonalúnak minősített versenyen a gyulai tanulók kiválóan szerepeltek. Nagy Eszter első, Szép Gergely Zsófia második, míg Gyarmathy Orsolya, Kubiak Anett és Varga Dóra harmadik helyet érdemeltek ki. Papp Izabella pedig felkészítő tanári különdíjban részesült.
Képgaléria >>>

Békés Megyei Szolfézsverseny  -  2013.04.17.
  A háromévente - jelen alkalommal másodszor a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában megrendezésre került - Békés megyei zeneiskolás növendékeknek kiírt szolfézsversenyen 43, Békésről, Békéscsabáról, Gyuláról, Mezőberényből, Szarvasról, Szeghalomról és Vésztőről érkezett tanuló vett részt.
 A magas szakmai színvonalú versenyen szépen szerepeltek tanulóink. A hat korcsoportban megrendezett versenyen Szegedi Réka III. helyezést, Bozó Szilvia II. helyezést, Szép Gergely Zsófia I. helyezést ért el. Szép Gergely Zsófia a szép énekléséért különdíjban is részesült.
 Felkészítő tanáraik Fábiánné Kelemen Teréz és Kovácsné Ambrus Anikó voltak. Fábiánné Kelemen Teréz tanárnő az egyik legeredményesebb felkészítő tanár díját is elnyerte.
 Szívből Gratulálunk!
Képgaléria  >>>

Megyei Furulyaverseny Gyulán
  A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet 2012. április 26-án a II. Gyulai Megyei Furulyaversenynek. Nagy örömünkre szolgál, hogy megrendezhettük ezt a versenyt, mivel a furulya igen népszerű hangszer a gyermekek körében. A zsűri véleménye ( Lőrincz László egyetemi docens, Paragi Jenő és Valóczki Éva tanárok ) szerint megyénk színvonalas és feltörekvő képet mutat regionális és országos szinten is.
Eredményeink:
 I. korcsoportban Szegedi Réka I. díjat kapott  -  felkészítő tanára Kaczkó Gabriella, II. korcsoportban IIlyés Enikő III. helyezést ért el, III. korcsoportban szintén III. helyezést ért el Szép Gergely Zsófia, V. korcsoportban II. díjazott lett Fábián Renáta és a VI. korcsoportban Szaszák Fanni is I. helyezett  lett - felkészítő tanáruk Papp Izabella. Kubiak Anett, Kovács Gabriella és Varga Dóra is méltón képviselték iskolánkat.
 Tanári különdíjban részesült Kaczkó Gabriella és Papp Izabella.

I. Tildy Zenei Improvizációs verseny
  2012. április 28-án a "FANTÁZIA" csoport, I. helyezést ért el Szeghalmon, az I. Tildy Zenei Improvizációs versenyen!
 A csoport tagjai: Dohányos Nóra, Fekete Nóra, Szép-G. Zsófia.
 Felkészítő tanár: Fábiánné Kelemen Teréz

Trombitaverseny Csorváson
  Csorváson az Általános Művelődési Központ Alapfokú Művészetoktatási Intézményében, 2011. április 15-én került megrendezésre a Békés megye zeneiskolás növendékei számára meghirdetett trombitaverseny. A kiegyenlítetten magas színvonalú versenyen 39 tanuló vett részt a megye településeiről.
 A neves, országos szaktekintélyekből álló zsűri, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül, Pusztaszegi Ákos produkcióját I., míg Juhász Gergő trombitajátékát III. díjjal jutalmazta. Horváth Márk, Falaty Balázs, Grúz Márkó méltóképpen képviselték intézményünket.
 Felkészítő tanáraik Czirok Mihály és Döge Csaba voltak, zongorán közreműködött Nagy Enikő tanárnő.

X. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Verseny  -  területi válogató
  2011. március 11-én rendezték meg Kecskeméten a X. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Verseny területi válogatóját, melyen a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát Fábián Renáta képviselte. Sikeres felkészülésének köszönhetően a II. korcsoportban bejutott az Országos döntőbe, melyet 2011. május 13-15-ig rendeznek meg Debrecenben. Felkészítő tanára: Fábiánné Kelemen Teréz


Regionális Ütőverseny Szegeden
  2010. április 28-án, Szegeden került megrendezésre a III. Délalföldi Regionális Ütőverseny Zongorakísérettel. Az Erkel Ferenc Zeneiskolát Kincses Bence 3. osztályos ütőtanszakos tanuló képviselte, aki korcsoportjában III. helyezést ért el.
Tanára: Fábián István

Megyei Szolfézsverseny Erkel városában
  2010. március 30-án került megrendezésre a Békés Megyei Alapfokú Művészeti Iskolák Szolfézsversenye. Az idén először a megmérettetés házigazdája a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola volt.
 A verseny programját több hónapos munkával a tagintézmény két szolfézstanára - Fábiánné Kelemen Teréz és Kovácsné Ambrus Anikó - állította össze. Nyolc Intézményből 52 növendék 6 korcsoportban jelentkezett a megmérettetésre. A zsűriben jeles, a szakmában elismert szolfézstanárok ültek: Antoni Andrea - a zsüri elnöke, Papp Károlyné, valamint Prjevara Nóra.
 A verseny délelöttjén a dallamírásé, valamint a laprólolvasásé volt a főszerep, délután meg a csodaszép gyerekhangokon felcsendülő lelket felmelengető népdaloktól csengett a Zeneiskola nagyterme. A gyerekek egésznapos lelkes és izgalmaktól terhelt versenyzését a délutáni eredményhirdetés koronázta meg. A zsűri tagjai értékelték a nap eseményeit és külön kiemelték a versenyzők magaszintű felkészülését, ami a felkészítő tanárok és növendékek fáradhatatlan munkájának köszönhető.
 A Megyei Szolfézsverseny helyezettjei:
I. korcsoport:
Sebők László (Szarvas) - I. díj
Závogyán Zsófia (Szarvas) - II. díj
Kovács Eszter (Békéscsaba), valamint Vincze Zoltán (Gyula) - megosztott III. díj
II. korcsoport:
Keszthelyi Kamilla Zorka (Gyula) - I. díj
Csonki Márta Flóra (Szarvas) -  III. díj
III. korcsoport:
Szabó Zita (Békéscsaba) - I. díj
Timár Benjamin (Békéscsaba) - III. díj
IV. korcsoport:
Fodor Bálint (Békéscsaba) - I. díj
Fábián Renáta (Gyula) - II. díj
Brád Zsolt (Békéscsaba) - III. díj
V. korcsoport:
Kovács Adrienn (Gyula), valamint Kovács Viktória (Gyula) - megosztott I. díj
Kutas Mária Anna (Békéscsaba) - II. díj
Kondacs Fanni (Békéscsaba) - III. díj
VI. korcsoport:
Szigeti Evelin (Gyula) - III. díj
 Tanári különdíjban részesültek: Szabados Tóthné Kozák Ilona, Rácz Ildikó Gyöngyi, Fábiánné Kelemen Teréz, és Kovácsné Ambrus Anikó.
 A házigazda Intézmény tanárai mindent megtettek, hogy a versenyre érkező gyerekek, tanáraik, szüleik jól érezzék magukat a megmérettetés napján és a verseny izgalmait is feledve egy kellemes napot tudjanak maguk mögött. Látva a sok mosolygó gyerekarcot, elégedett tanárt, örömmel mondhatjuk, hogy sikerült egy feledhetetlen élményt nyújtó napot ajándékozni nem csak azoknak, akik valamilyen díjjal gazdagodva tértek haza, hanem minden résztvevőnek és tanáraiknak. Ezt igazolták a zsüri tagjai is megköszönve a magasszintű szervezését, a házigazda Intézmény tanárainak lelkes munkáját, az összefogást, amivel egy ilyen szinvonalas versenyt sikerült megrendezni.

Jót fújtak a gyulai rezesek
  2010. március 1-én került megrendezésre Tótkomlóson a XVI. Megyei Kürt- és Mélyrézfúvós verseny, ahol iskolánkat 11 tanuló képviselte:
Cséfán Tamás, Csete Márk, Martincsek Endre, Juhász Nagy Rita, Pásztor Tibos, Nagy Máté és Németi Tímea - vadászkürt, felkészítő tanár Puskás Sándor; valamint Futó Krisztián, Pribék Nándor, Kovács Tamás és Bogáromi Vajk - tenorkürt, felkészítő tanár Döge Csaba.
Eredmények:
Pásztor Tibor, Németi Tímea - vadászkürt: 3. hely
Kovács Tamás - tenorkürt: 2. hely
Bogáromi Vajk - tenorkürt: 1. hely
Tanári különdíjban részesült Puskás Sándor.

Czidra László Országos Furulyaverseny
  2010. március 5-én került megrendezésre a Czidra László Országos Furulyaverseny regionális válogatója Szegeden.
 Iskolánkat hét tanuló képviselte: Kubiak Anett, Fábián Renáta, Ferenczi Noémi, Kővári Réka, Szaszák Fanni (felkészítő tanáraik Papp Izabella és Csontos József), Kocsis Anna, Pásztor Andrea (felkészítő tanáraik Kaczkó Gabriella és Gaál Csaba).
 A zsűri döntése alapján az országos döntőben Kocsis Anna ( képünkön ) vehet részt.

Békés Megyei Zeneiskolák Zongoraversenye
 2010. február 26-án, pénteken rendezték meg a Békés Megyei Zeneiskolák Zongoraversenyét Békéscsabán.
 A háromévente megrendezésre kerülő megyei versenyen az idén 73 gyerek indult kilenc korcsoportban. Iskolánkat 6 tanuló képviselte: Dohányos Nóra, Papp Daniella, Szabó Péter, Szilágyi Hanna, és Vágó Orsolya. Felkészítő tanáraik: Csontos József, Fekete Katalin, és Nagy Enikő.
 Díjazottak:


Fábián Renáta ( V. korcsoport ) - I. díj, valamint különdíj felkészítő tanára: Csontos József
Szilágyi Hanna ( II: korcsoport ) - III. díj
felkészítő tanára: Nagy Enikő


A legjobb dobos
  A Békéscsabán megrendezett a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) és a Sygma Egyesület által is támogatott regionális tehetségkutató fesztiválon, ismert zenészek - Váczi Gábor, Köles Márk és Somogyi Csilla - alkotta zsűri, a legjobb dobosnak Pásztor Jácintot az Erkel Ferenc Zeneiskola ütőhangszeres tanulóját választotta. Tanára: Fábián István

Megyei Hegedűverseny
 2010. február 12-én került megrendezésre Békéscsabán a megyei hegedűverseny.
A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanszakos növendékei és tanárai lelkes izgalommal készültek a megmérettetésre.
 Iskolánkat nyolc növendék képviselte Bakné Kocsis Beáta, Gyalogné Veres Katalin, valamint Veres József hegedűtanárok kíséretével. A színvonalas versenyről növendékeink szép eredményekkel tértek haza, ezzel is bebizonyítva iskolánk magas oktatási színvonalát és kimagasló helyét a megyei zeneiskolák között.
 Tanulóink eredményei:


Bálint Kata Tünde, előkészítő - II. díj ( tanára: Bakné Kocsis Beáta )
Keszthelyi Kamilla Zorka, 2. osztály - III. díj ( tanára: Bakné Kocsis Beáta )
Kovács Adrienn, 5. osztály - kiemelt első díj ( tanára: Veres József )
Kovács Máté, előképző - különdíj ( tanára: Gyalogné Veres Katalin )


A versenyen iskolánk növendékeit zongorán Csontos József kísérte.

XXIII. ZENIT Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál Békéscsaba
  Idén már harmadik alkalommal vettünk részt a gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekarral a Békéscsabán minden év augusztusában megrendezésre kerülő ZENIT Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon.
 Számunkra mindig az év egyik legfontosabb fellépése a ZENIT, így rengeteget készültünk rá, így a nyári szünetben sem pihentek a zenekarosok és még külön táborozáson is részt vettek tanulóink, hogy jól felkészülten, méltón képviseljék iskolánkat és városunkat, Gyulát a fúvószenekari fesztiválon.
 Idén összesen tíz zenekar vett részt a nívós rendezvényen. A versenyre különleges műsorszámmal is készültünk, hiszen külön a zenekarunk számára készült egy átirat, a "Hazám, hazám" című ária, amely Erkel Ferenc Bánk bán című operájának híres darabja, melynek előadása nagy sikert aratott mind a közönség, mind a zsűri körében. Ezen kívül idén is színes műsorral szerepeltünk, így hallható volt többek között eredeti koncertinduló, magyar fúvós darabok, valamint, filmzenei és könnyűzenei átiratok.
 A gyulai gyerekek idén is kitettek magukért és kitűnő produkcióval, nagyszerű zenekari hangzással kápráztatták el a nagyszámú közönséget, akik szűnni nem akaró vastapssal jutalmazták fúvószenekarunkat. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy felkérték együttesünket augusztus 20-án a ZENIT gála koncertjén való fellépésre.
 A díjkiosztó ünnepségen zenekarunkat két díjjal is jutalmazták, így megkapták kategóriájukban a Nívó-díjat, ezen kívül, "A kiemelkedő tehetséggondozásért" különdíját is átvehette a neves zsűritől a gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar karmestere Bogdán Gábor.

III. Regionális Blockflöte verseny
  Az idén 2009. május 13-án immáron harmadik alkalommal rendezték meg Szegeden a Regionális Blockflöte versenyt három megye - Bács-Kiskun, Békés és Csongrád - részvételével. Ennek a rendezvénynek az az érdekessége és előnye, hogy időben megelőzi az Országos Czidra László Furulyaversenyt, mert a kötelező művek színvonala, nehézségi foka teljesen megegyezik az országos verseny kiírásával. Iskolánkat hat növendékünk képviselte:
I. korcsoportban: Kocsis Anna III. díjat ( felkészítő tanára: Döge Csaba),
II. korcsoportban: Fábián Renáta II. díjat,
III. korcsoportban Varga Dóra, IV. korcsoportban Szaszák Fanni méltón képviselte korcsoportját,
V. korcsoportban: Ferenczi Noémi II. díjat, Kővári Réka III. díjat nyert ( felkészítő tanáruk: Papp Izabella, aki Tanári különdíjban részesült ).

Békés Megyei Furulyaverseny  -  2009
  A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Megyei Furulyaversenyt rendezett 2009. április 7-én. Békés megye művészeti intézményeiből - Békésről, Békéscsabáról, Csorvásról, Gyomaendrődről, Gyuláról, Mezőkovácsházáról, Orosházáról, Szarvasról, Tótkomlósról, Vésztőről - érkeztek versenyzők. A magas színvonalú versenyen 6-tól 22 éves korú gyermekek, fiatalok mérhették össze tudásukat nyolc korcsoportban.
 A verseny helyezettjei:
1. hely: Ferenczi Noémi (Gyula), Oláh Kristóf László (Békés), Erős Ágnes (Vésztő), Uhrin Klára (Békéscsaba), Makra Gabriella (Vésztő), Szabó Lilla (Békéscsaba), Beghdadi Younes (Békéscsaba), Boldog Anna (Békéscsaba)
2. hely: Szaszák Zsuzsanna (Gyula), Fábián Renáta (Gyula), Irimiás Petra (Békéscsaba), Tóth Szilárd (Békéscsaba), Juhos Szabina (Békés), Tóth Bettina (Vésztő),
3. hely: Pusztaszegi Ákos (Gyula), Szaszák Fanni (Gyula), Kővári Réka (Gyula), Csatári Vivien Boglárka (Békés), Nagy István Zsombor (Orosháza), Varga Marcell István (Békéscsaba), Kiss Viktória (Békés), Szilágyi Krisztina (Békés), 
Legeredménysebb felkészítőtanárok: Papp Izabella (Gyula), Kaczkó Gabriella (Békéscsaba), Demjén Gábor (Vésztő)
Legeredményesebb zongorakísérők: Benedekfi István (Gyula), Bereczki Julianna (Békéscsaba)
 Minden részvevőnek gratulálunk!

Békés Megyei Zeneiskolák Fafúvós versenye
  2009. március 20-án rendezték meg Szarvason a Békés Megyei Zeneiskolák Fafúvós versenyét, melyen zeneiskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el:KLARINÉT
I. korcsoport: Kocsis Eszter II. díj
                      Zágonyi Emese is méltón képviselte iskolánkat
V. korcsoport: Pallagi Éva  II. díj
SZAXOFON
III. korcsoport: Varga Virág I. díj
                        Nagy Rebeka II. díj
Felkészítő tanáruk: Bogdán Gábor, aki eredményes munkájáért tanári különdíjban részesült.
Zongorakísérő: Bogdánné Száva Mariann

IV. Megyei Gitárverseny
 2009. február 27- én Battonyán rendezték meg a IV. Megyei Gitárversenyt. Iskolánkat 5 növendék képviselte különböző korcsoportokban:

Göbedi Dóra                       Tóth Árpád                       Zsilak Bence
( III. korcsoport )               ( V.  korcsoport )              ( IV.  korcsoport )
II. helyezés                          I. helyezés                          II. helyezés
felkészítő tanár: Varga Zsolt
 Nagyon szépen szerepelt Matkovcsik Edina és Jordán Krisztián is.
felkészítő tanár: Benkő Mihály

Fuvolások versenye a békési Zeneiskolában
  2008. november 12-én rendezték meg Békésen a megye fuvolás növendékeinek versenyét. A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát két tanuló képviselte, Kovács Viktória (III. korcsoport) és Rokszin Bereniké (IV. korcsoport).
 Az erős mezőnyben mindketten kitűnően helytálltak, Viktória I. helyezést, Bereniké III. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Marton György, zongorakísérőjük Csontos József volt.
 A résztvevő diákoknak és felkészítő tanáruknak szívből gratulálunk!

III. Szegedi Regionális Gitárverseny
  Görbedi Dóra a gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola gitár tanszakos növendéke. Két éve gitározik. 2008. november 8-án részt vett a III. Szegedi Regionális Gitárversenyen. A III. korcsoportban indult és két klasszikus művet adott elő. Ezúttal helyezést nem ért el, de gitárjátékával méltón képviselte zeneiskolánkat. Tanára Varga Zsolt.

II. Bartók Béla Országos Zongoraverseny  -  területi válogató
  2008. október 15-én Szegeden került megrendezésre a II. Bartók Béla Országos Zongoraverseny területi válogatója. Városunkból egy növendék, a 10 éves Fábián Renáta képviselte zeneiskolánkat, Bogdánné Száva Mariann növendékeként. Színvonalas előadásában egy Bartók mű és Chopin a-moll keringője hangzott el. A korcsoportjában induló 150 versenyzőből a középmezőnyben végzett, ezzel méltón öregbítve iskolánk hírnevét.
 Ezúton is gratulálunk Neki és tanárának!

ZENIT - Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál
  Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar idén augusztusban már második alkalommal vett részt a Békéscsabán megrendezett ZENIT Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon. Az együttes 40 perces színvonalas műsorral szórakoztatta a nagyszámú közönséget és a 3 fős zsűrit. A zenekar a tavalyi évben a Zenit felfedezettje díjat kapta, idén pedig a zsűri külön kiemelte kitűnő hangzását, melyet az Egységes hangzás különdíjjal jutalmazta.