Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
10 éves a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar
  Mindig büszkeség egy iskola életében, ha a tanulóiból kialakul egy közösségi formáció, jelen esetben a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar. A művészetoktatás lehetőséget biztosít a gyermekeknek a tehetség kibontakoztatására, az esztétikai nevelésre.
 A fúvószenekarunk immáron 10 éve működik a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A kezdeti lépések nem bizonyultak egyszerűnek, ki kellett válogatni azokat a növendékeket, akik hangszereiken meg tudják szólaltatni a kijelölt zeneműveket, közösséggé kovácsolni őket, illetve a hangszeres tanárokkal szoros szakmai kapcsolatot létesíteni, akik felelősséget vállaltak növendékeik szaktárgyi tudásáért a fúvószenekar megalakulása érdekében.
  Bogdán Gábor zenekarvezető áldozatos munkájaként az Ifjúsági Fúvószenekar számtalan szereplésen, megmérettetésen jutott túl, és ehhez nagyban hozzájárultak a sikeres, nyertes pályázatok is: NTP–AMI-11 2012-ben, NTP-AMI-13 2014-ben és az idei NTP-MOI-15 "A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvósainak tehetséggondozó kurzusa" cím alatt futó projekt. Ez a pályázat lehetőséget biztosított a zenekari tagoknak a 10 éves jubileumi lemezfelvételre való felkészülésre.
 Március 11-13-a között részt vettek egy intenzív  zenekari táborban Kiszomborban, ahol a napi próbák után nívós szabadidős programok is várták a tanulókat: Makón meghallgathatták a Korondi Fúvószenekart. A  zenekar munkáját elismert szakember Csikota József is nyomon követte, instrukcióival segítette a kifinomultabb együtthangzás meglétét. Március 14-én sor került a CD felvételre, ami méltó megkoronázása a jubileumi évfordulónak, a felvételen elhangzanak filmzenék, indulók, nyitányok, mondhatnánk, hogy a zeneirodalom széles skálája.
 A pályázatunk megvalósítása sikeres, minden vállalásunk teljesült, mégis és nem utolsósorban szeretnénk köszönetet mondani a zenekar munkáját segítő szülőknek, pedagógus kollégáknak és a növendékeknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre az idei projekt. Reméljük, hogy a jövőben is ilyen töretlenül és sikerekben gazdagon működik tovább a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar.
 
Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosainak intenzív kurzusa (NTP-AMI-14)
  A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges néptáncosai az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt: "A tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények támogatása" című pályázat keretében nyertek táborozási lehetőséget 2015. június 21-26-a között Szigetmonostor-Horányban a Regatta  Szabadidőközpontban.
  Az intenzív kurzuson 33 gyermek és 4 pedagógus vett részt. A kurzus fő témája egy néptánc alapokra épülő színpadi fényeket is használó táncszínházi produkció megalkotása volt. A hét során a gyermekek megismerkedtek a Szent Iván éji szokásokkal, lánctáncokkal, körtáncokkal, Szent Iván éjjelén kipróbálhatták a tűzugrást. A témahéten tanult gyakorlati anyagokból, árnyjátékból színpadi etűdöket is készítettek, amelyekből a tábor zárásaként bemutató előadást tartottak. Élményekben gazdag jó hangulatú sikeres táborhetet tudhatunk magunk mögött. Jövőre is irány Horány!
 A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatásával valósulhatott meg.
Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar Montenegróban
  A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekara július első hétvégéjén az 5. Nemzetközi Művészeti Fesztiválon lépett fel -több alkalommal is- a montenegrói Bar városában. Az együttes vezetője, Bogdán Gábor elmondta, hogy a nagysikerű előadásokon kívül lehetősége adódott a zenekari tagoknak kirándulásra és tengerparti fürdőzésre is. Nagyon erős fesztiválprogramot állítottak össze és talán, a siker is ennek volt betudható.
 A zenekar, a fesztiválra történő felkészülés jegyében, egy kétszer harminc órából álló tehetséggondozó kurzuson vehetett részt, egy "A tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények támogatására" beadott, Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósult, NTP-AMI-13 pályázati azonosító számú pályázat segítségével. Az intenzív, fúvószenekari, tehetséggondozó kurzus keretében, a negyvenfős zenekar, a zenekari próbák folyamán a tervezett négy zenekari darab helyett nyolc darabot sajátított el.
 A gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar jelenlegi formájában 2006 óta működik. A zenekar tagjai 13 - 22 év közötti fiatalok. A zenekar repertoárjában a hagyományos fúvószenekari indulók mellett, ismert komolyzenei átiratok, valamint könnyűzenei slágerek, filmzenék is szerepelnek, ezen kívül több eredeti fúvószenekarra írt koncertdarab is megtalálható. A zenekar a gyulai rendezvények állandó fellépője, valamint több megyei és országos fúvószenekari fesztiválon is részt vettek, ezen a külföldi szereplésen kívül már Németországban is vendégszerepeltek.
 A sikerhez ezúton is gratulálunk!
Karácsonyi hangverseny az Erkel Ferenc Zeneiskolában
  2013. december 18-án ismét zsúfolásig telt a Zeneiskola nagyterme a már hagyományos "mester és tanítványai" Karácsonyi hangverseny alkalmából. A mintegy 250 fellépő tanuló és tanáraik közös zeneszámaikkal nagy sikert arattak a főleg szülőkből álló közönség előtt. A műsorban elsősorban a karácsonyi hangulatot megelőlegező komolyzenei és könnyűzenei zeneszámok szerepeltek kisebb-nagyobb kamaraegyütteseink és a harmonika-, vonós-, valamint a fúvószenekarunk előadásában. A mellékelt fotógaléria híven tükrözi rendezvényünk meghitt hangulatát.
Képgaléria >>>

Kamarazenei találkozó a Zeneiskolában
  A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nagyszabású zenei rendezvénynek adhatott otthont 2011. április 7-én. A megye legtehetségesebb zeneiskolás növendékeiből alakult kamaraegyüttesei mutathatták be tudásukat a nagyszámú közönség és a neves szakemberekből álló zsűri előtt. A zsűri tagjai  - Lucz Ilona zongoraművész, Huszár Emőke hegedűművész és Újvári István trombitaművész - a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának a tanárai. A magas színvonalú találkozóra, mely három évenként kerül megrendezésre, a megye kilenc településéről huszonhét kamaracsoport fogadta el meghívásunkat. A vonós, fúvós, ütős, valamint zongorista növendékekből alakult formációk a zeneirodalom széles skálájáról választottak kamaradarabokat. Komolyzenei darabok, kortárs zenei művek, könnyedebb hangvételű műsorszámok egyaránt felcsendültek a nap folyamán.
 A gyulai csoportok igen jól szerepeltek. A hét díjazott produkció közül kettőt gyulai diákok adtak elő. A Nagy Rebeka, Varga Virág, Falaty Bence alkotta szaxofon trió és a Horváth Márk, Juhász Gergő, Kovács Tamás, valamint Bogáromi Vajk alkotta rézfúvós kvartett egyaránt második helyezést értek el. A díjazott produkciókon kívül, szóbeli dicséretben részesült egy szintén gyulai növendékekből - Herdeló Dorottya, Kovács Máté, Fábián Renáta - alakult két hegedű, zongora összeállítású kamaraegyüttes. Felkészítő tanáraik: Kepenyes Pál, Döge Csaba, Czirok Mihály és Gyalogné Veres Katalin.

Erkel nap a Zeneiskolában
  A magyar nemzeti opera megteremtőjét, himnuszunk zeneszerzőjét ünnepelte az egész ország ebben az évben. Erkel Ferenc, iskolánk névadójának nevétől, zenéjétől volt hangos számos koncertterem országszerte. Nekünk, gyulaiaknak, különösen kedves ez az ünnep, mivel nagy zeneszerzőnk a mi városunkban látta meg a napvilágot, és mindig nagy szeretettel tért vissza szülővárosába. Számos kulturális programmal ünnepelte Gyula a 200 éve született zeneszerzőt, méltán megemlékezve a sokszor méltánytalanul elhanyagolt komponistára, aki remekműveinek megírása mellett zenekart alapított, közéleti feladatokat látott el és hazájának egyik legjobb sakkozója volt. Ezt a színes, gazdag életművet próbálták a zeneiskola tanárai megismertetni a növendékekkel a november 11-én megrendezett Erkel Napon.
 Egy előre meghirdetett pályázatra, ahová bármilyen Erkelhez kapcsolódó alkotást lehetett beadni, számos kreatív munka érkezett. Voltak rajzok, festmények, versek, különböző technikával készült kompozíciók, amelyek az Erkel Emlékfalra kerültek fel. A legjobb alkotások készítői díjazva lettek, és minden kis alkotó ajándékot vihetett haza. A Művészeti Iskola egy külön emlékfallal készült, amelyen a restaurált Erkel szobor munkálatainak fotói lettek kiállítva.
 Az Erkel Napon a gyerekek két csoportra osztva, 2-2 órában ismerkedhettek városunk szülöttének életével és zenéjével. Egy egy órás előadásban megtudhatták Erkel életének fontosabb eseményeit, és vetítésekkel, tanári hangversennyel színesítve kerülhettek közelebb a zeneszerző legismertebb operáihoz, alkotásaihoz. Az előadást vetélkedő követte, ahol változatos feladatok segítettek felmérni az elsajátított ismereteket. A legfigyelmesebb, és legügyesebb versenyzők csokoládé díjakat kaptak, így mindenki nagy buzgalommal és igyekezettel dolgozott a megoldásokon. A csodaszép őszi napon igazi születésnapi hangulatot sikerült varázsolni a Zeneiskola falai közé.  Mind a gyerekek, mind a szülők, pedagógusok új ismeretekkel és a lelkeket feltöltő zenével gazdagodtak az Erkel Napon.
Képgaléria >>>

Karácsonyi hangverseny - 2009

                          ''Csöndes téli éjben,
                          angyal szárnya lebben.
                          Gyertyafény az ágon,
                          néha meg-meg libben."

 December 16-án gyertyafény és zene töltötte be a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermét, a szeretet ünnepének fényei és dallamai. A már hagyományosnak számÍtó koncertünkön az intézmény növendékei és tanárai közös zenéléssel szerettek volna hozzájárulni a szeretet ünnepére való lelki felkészüléshez.
 Igazi karácsonyi hangulattal varázsolta el hahangversenyünk a közönséget, egy órára feledtette az ünnepi készülődés gondjait, terheit. A változatos muzsika mosollyal töltötte be a rohanásban megfáradt lelkünket, egy rövid időre megállt a hajsza, meghallottuk egymás hangját, gondolatát.
 A minden évben nagy sikernek örvendő hangverseny az idén is telt ház elött zajlott és még az időjárás is hozzájárult a csodaszép fehérkarácsonyi hangulathoz.

Csellista találkozó
  Borbély Kristóf, a zeneiskola 6. osztályos tanulója sikeresen felvételizett a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola cselló tanszakára.
 Kristóf április közepén, az orosházi Művészetek Házában megrendezett csellista találkozón jó szereplésével nívódíjat érdemelt ki.

Növendékhangverseny a Zeneiskolában - 2009
  A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában november 24-25-én  került megrendezésre a már hagyományosnak mondható növendékhangverseny, ahol a Zeneiskola növendékei léphettek szinpadra.
 Minden évben már a tanév kezdete óta lázasan készülnek mind a tanulók, mind pedig tanáraik erre a hangversenyre, és örömmel állnak a közönség elé bemutatni a sok gyakorlás gyümölcsét. Mindkét délután sikeresnek mondható, és a többnyire szülökből alkotott közönség is élvezte a szinvonalas produkciókat.
 Gratulálunk a fellépő diákoknak és tanáraiknak!
Képgaléria >>>

Hangszerbemutató a Zeneiskolában
  November 19-én újra gyerekzsivajtól volt hangos a délelötti órákban a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Müvészeti Iskolájának előadóterme.
 A kisiskolás gyerekek óránként váltva egymást ismerkedhettek a különböző hangszerekkel. A Zeneiskola növendékei és tanárai mindent megtettek, hogy elvarázsolják az ifjú közönséget hangszereikkel. A hagszerek bemutatása mellett volt közös éneklés, a gyerekek közelebbről is megnézhették az általuk megkedvelt hangszereket, barátkozhattak a zene csodálatos világával. Öröm volt látni a mosolygós arcokat és bízunk benne, hogy minél több kisdiákot sikerült bevonzani a varázslatos világba kedvet kapva a zenetanuláshoz.

Zenei Világnap - 2009
A ZENE ünnepe

"A zene nem magánosok kedvtelése, hanem lelki       erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni."
                                                                     (Kodály)
 Közel 35 éve, hogy a zenét ünnepeljük, mivel a Zenei Világnap egy ünnep. Ezen a napon, október 1-én, a világ valamennyi koncerttermében felcsendül a muzsika, a zeneiskolák kis koncerttermeitől a nagy koncertpalotákig.
 Az idén rendkívüli módon, egy nappal korábban, szeptember 30-án ünnepeltünk a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A rendhagyónak számító tanári hangversenyen a Zeneiskola pedagógusai adtak színvonalas koncertet.
 A majdnem teltház azt bizonyította, hogy rohanó világunkba sokan érezzük a művészetek lelket varázsló hatalmát, és a munka amit zenetanáraink végeznek, hogy ezt a varázsló tüzet ébren tartsák és átadják az érdeklődőknek nem hiábavaló. Sokféle muzsika tölti ki életünket. Ebből a sokféleségből kapott izelÍtőtt a közönség a szerda esti koncerten, ahol a klasszikus zene mellett a jazz, musical, pop műfajának egy-egy alkotása is színesítette az ünnepet.
 A közönség és fellépők egyaránt, az ünnep hangulatát nem tönkretéve, egy perc csendet áldoztak az elgondolkodásra a magyar zeneoktatás jövőjéről. Reméljük, hogy ez a csend messzire hat és évek múlva is újra meg újra kiállhatnak az iskola tanárai a koncertpódiumra ünnepelni a ZENÉT és mosolyt varázsolni az emberek lelkébe.

Zongora a zongoráért
  Május 17-én vasárnap délután iskolánk, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolának művészeti csoportjai és képzőművészeti tanszakos növendékei mutatkoztak be egy, a Világóránál megtartott  mini fesztivál  keretében. Fellépett a Power Beat ütőegyüttes, a Harmonika együttesünk, a Vonószenekarunk, Vonós kamaraegyütteseink, Néptánc-, és Modern Társastánccsoportjaink, valamint a Fúvószenekarunk. A szépszámú közönség, a fentieken túl, megtekinthette és meg is vásárolhatta a képzőművészeti tanszakos növendékeink alkotásait is.
 A rendezvényünk egyik apropója, hogy gyermekeinknek bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Ez volt az első alkalom, amikor a 2008/2009-es tanév elején összevont Művészeti Iskola és Zeneiskola, mint egységes tagintézmény mutatkozhatott be a város lakossága és a Gyulára látogató turisták előtt.
 A rendezvény másik apropója a Békés Megyei Hírlap, és a Wenckheim Krisztina Közalapítvány által meghirdetett  Zongora a zongoráért című  játék. Ez egy nemes jótékonysági akció része, melynek célja egy Gyulához, Erkel Ferenc szülővárosához méltó hangszer, egy valódi Steinway zongora beszerzése. Egy ilyen kiváló hangszer ára a csillagos eget verdesi. Nem kevesebb, mint körülbelül 20.000.000 Ft. A szervezők mernek nagyot álmodni, és mernek bízni álmaik beteljesülésében.
 A  Zongora a zongoráért  játék alapeszméje az emberek önzetlenségére, adakozó kedvére  támaszkodik. Történt először is egy felajánlás.  Vágó Tamás úr, az Erkel Ferenc Gimnázium tanára felajánlott, egy, az otthonában már nem használt zongorát. Ekkor jött a szervezők ötlete, hogy iskolák és nonprofit szervezetek számára meghirdetnek egy játékot, melynek keretén belül az általuk legötletesebbnek ítélt jótékonysági rendezvény szervezője elnyerheti a tanár úr által felajánlott zongorát. A Békés Megyei Hírlap média-támogatóként, valamint szervezőként is a kezdeményezés mellé ált. Iskolánk az elnyerhető zongora reményében, valamint jól felfogott érdekünktől vezérelve, a Steinway zongora mielőbbi megvásárlása céljából benevezett a játékba.
 Érdekünk! Mindannyiunknak: zenészeknek, pedagógusoknak, koncerthallgatóknak, kollégáinknak, gyermekeinknek, és természetesen nekem is. Remélem sok örömünk telik majd a megálmodott új hangszerben.
 Iskolánk a  mini fesztivál  keretében adományokat gyűjtött, valamint a képzőművészeti tanszakos növendékek alkotásait, kedvezményes vásár keretében értékesítette. Az így befolyt összeget a Steinway zongora megvásárlására ajánlottuk fel.

Könyvbemutató zenei aláfestéssel
  Az eseményhez illő produkcióval szórakoztatta az Erkel Ferenc Zeneiskola két növendéke Bihari Sára és Fábián Renáta, a Gyula Régen és Ma című könyvsorozat hetedik kötetének bemutatójára érkezett közönséget. A bemutatóra zsúfolásig megtelt a Mogyoróssy János Városi Könyvtár olvasóterme, annál is inkább, hiszen a most megjelent könyv olyan, a gyulaiak számára fontos témát dolgoz fel, mint a Várfürdő története. A zeneiskola tanulói természetesen örömmel fogadták a felkérést a szervezők részéről.

Vendégségben a lánglovagoknál - Szent Flórián nap
  Különleges helyszínen, a gyulai tűzoltóságon adtak koncertet az Erkel Ferenc Zeneiskola ütős tanszakának növendékei. A lánglovagok ezúttal hivatalos ünnepükre a tűzoltók védőszentjének, Szent Flórián ünnepére kérték fel az ifjú ütősöket, hogy műsorukkal színesítsék a kapitányságon megrendezett ünnepséget. A tervek szerint a zeneiskola dobosai a május végi  Csillagtúrán is szórakoztatják majd a több ezres tűzoltó közönséget.

Karácsonyi hangverseny - 2008
  2008. december 18-án zsúfolásig megtelt a Zeneiskola nagyterme, az immár hagyományosnak nevezhető karácsonyi hangverseny alkalmából.

 Most is - az előző évekhez hasonlóan - tanár és tanuló, mester és tanítványa közösen léptek színpadra és bűvölték el a nagyérdemű, feltűnően nagy létszámú közönséget. A legkisebbektől a legnagyobbakig, a kis kamaraegyüttesektől a kóruson át, a nagyzenekar által előadott zeneszámoknak köszönhetően igen változatos és magas színvonalú volt a hangverseny programja. Egy közös volt mindegyik produkcióban az igyekezet, a jót akarás. A karácsonyi dekorációnak, zeneszámoknak köszönhetően igazi meghitt hangulatú hangverseny szem és fültanúi lehetett a lelkes, elsősorban szülőkből álló közönség. A szűnni nem akaró tapsból és a közönség által a fúvószenekartól kikövetelt ráadásszámból az a következtetés vonható le, hogy mindenki nagyon jól érezte magát az est folyamán.
 Gratulálunk minden előadónak! Jövőre lesz folytatás.
Képgaléria >>>

Muzsikáló délelőtt - hangszerbemutató a Zeneiskolában
  Nagy sikerű előadássorozat részesei voltak a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos tanulói november 13-án a Zeneiskolában. Kepenyes Pál műsorvezetésével, vezényletével, valamint az iskola hangszeres tanárai és tanulói közreműködésével számos, a gyermekek által ismert vagy kevésbé ismert melódia szólalt meg a színpadon.
 A közönség a produkciókat és muzsikához kapcsolódó játékokat nagy ovációval, tapssal jutalmazta. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát és a zenés, játékos műsorunkkal sokat tettünk annak érdekében, hogy gyermekeinkkel megszerettessük és elfogadtassuk a médiából áradó, nem mindig színvonalas tömegzene helyett, az élő hangszerek, élő énekhang által nyújtott koncert-, zenei élményt. A következő félévben folytatjuk hangszerbemutató hangversenyeinket és reméljük, hogy ugyanilyen mosolygós, kötetlen hangulatban találkozhatunk ismételten a gyerekekkel.
Képgaléria >>>

Zenei Világnap - 2008
  "A zene a legnagyobb jótétemény, amit a halandók ismerhetnek" fogalmazta meg J. Addison az 1600-as évek végén. Valóban, a zene kincs, sokféle muzsika öleli körül mindennapi életünket, bátorít, lelkesít, vígasztal...; szeret minket, embereket. A magam számára úgy fogalmazom a zene a legjobb barátom, mindig segít, mindig mellettem van, bennem él.
 A Zenei Világnap ünnep. A ZENE ünnepe. A 70-es évek elején Jehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére lett október 1. a zene világnapja. Ilyenkor a világ valamennyi koncerttermében felcsendül a muzsika, a zeneiskolák dobogóitól kezdve a nagy koncertpalotákig.
 Jó érzés, hogy rohanó világunkban mindannyian érezzük a művészetek lelket varázsoló hatalmát, s a mostani október 1-én, valamint az azt követő valamennyi napon azon dolgozunk, hogy ezt a varázsló tüzet ébren tartsuk és átadjuk gyermekeinknek és az érdeklődő közönségnek. A zene az összetartozás ünnepe is lehetne. Közösségi erő van minden zenei-művészeti produkcióban, sok-sok gyakorlás, együttműködés, alázat, szeretet egymás iránt. Az értékek megfogalmazása, továbbvitele a legfontosabb szempont, akkor is ha egy zeneiskolás növendék ül a koncertpódiumon, és akkor is, ha zeneiskolai tanárok, vagy történetesen világhírű művészek teszik ezt.
 Ezen néhány gondolat jegyében szerveztük meg a már hagyományosnak mondható koncertünket zeneiskolai tanáraink közreműködésével. Tanáraink - magas színvonalú produkcióikkal - jó példát mutattak a nagyszámú közönség nagyobb részét kitevő zeneiskolai tanulóink és szüleik előtt. A tapsokból ítélve, mindenkinek tetszettek a felhangzó zeneszámok.
 Fellépő tanáraink - Döge Csaba, Puskás Sándor, Fekete Katalin, Nagy Enikő, Bihari Valéria, Papp Izabella, Csontos József, Benedekfi István, Kepenyes Pál, Varga Zsolt, Czeglédi Katalin, Bakné Kocsis Beáta, Gyalogné Veres Katalin, Veres József, Sándor Ottó - és azok is akik jelen esetben nem szerepeltünk, valamennyien azon fáradozunk, hogy továbbvigyük a zeneművészet aprócska vagy óriási lángját, hogy egy-egy megvalósult hangverseny után ott égjen tovább minden ember szívében.